TIFF- jurnal de festival (2)

Ziua a 5-a – 5 iunie 2012

Servus once again din festival! Pentru ca inca nu ne-am vopsit in ploaie galben-portocaliu si pentru ca filmele inca ruleaza, revin si eu back in their’s world si tot din ea, de dincolo de cortina, va soptesc cateva recomandari pentru aceasta a 5-a zi de festival!

recomandarile de „amiaza” 😉

Ca sa nu fugiti de colo colo, va recomand o portie dubla de odeon cineplex unde vor rula Privirea, coproductie Germania-Franta, un film de Angelina Maccarone din categoria „Ce se intampla, documentarule?” de la 15.00, apoi Anul tigrului, de chile, in regia lui Sebastian Lelio, categoria cea mai noua in festival si tin sa cred cea mai prolifica anul acesta ” Oameni si Zei”, de la 17.30,  dupa care trebuie neaparat sa va clonati in trei pentru ca in acelasi timp ruleaza trei filme faine: Oslo, 31 august, productie de August Joachim Trier, cu un scurtmetraj din categoria „umbre” „8’at the formal” dupa, de la 20.00 la cinema Victoria; tot atunci Povestea unui stilist, Marea Britanie, un film de Varon Bonicos, despre stilistul cu inspiratie din eleganta britanica si curajul coloristic african, Oswald Boateng, si tot atunci de la aceeasi ora fortunata, 20.00, Simbolul, un film japonez, logicamente, la Odeon Cineplex.. De la 22.30 va puteti lasa lacrimile in voie cu „Pianul din fabrica”, un film frumos, curajos si plin de candoare a unui sacrificiu artistic sau mai bine spus intru arta.. mai multe detalii dupa filme;)  Mai aveti doua nebunii frumoase in aer liber, Parada in Big Bear in oper air- Ursus Open Air, de la 21.45  si Petrecaretul de la 22.00 in Manastur Open Air, loc stiut de tifarii mai vechi, dar care se poate gasi foarte usor, „urmand linia si oamenii trazniti ce merg in manastur pe seara”, e singura si cea mai sigura metoda de a ajunge acolo;)  Vizionare placuta si alergare prolifica spre filme printre codurile colorate;)!  Ne auzim dupa, cu stiri si cronici la cald!

p.s. uitam de ceva foarte frumos, un documentar cu discutii dupa alaturi de singurul jurnalist roman ce a filman in Phenian, Adelin Petrisor, un documentar ce nu trebuie ratat, la casa tiff, de la 20.30, „Coreea de Nord, nimic de invidiat!”

( informatii de pe site-ul oficial al festivalului international de film Transilvania, http://tiff.ro/)

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s